livestream εκδηλωση

Συχνά πολλοί έρχονται σε επαφή με το δίλημμα για το αν θα πρέπει να μεταδώσουν ζωντανά την εκδήλωσή τους στο Internet ή όχι... Είναι απαραίτητο το LIVE STREAMING ή όχι; Γιατί να κάνω live streaming ;

lake-upiresies1

Το άγχος των ιδιοκτητών κυρίως είναι ότι θα χάσουν ένα μέρος του κόσμου μεταδίδοντας live την εκδήλωσή τους. Η σκέψη τους όμως είναι λανθασμένη. Το live streaming έχει το πλεονέκτημα ότι κάποιος που για οποιοδήποτε λόγο δεν κατάφερε να παρευρεθεί στην εκδήλωση μπορεί να την παρακολουθήσει ζωντανά από τον χώρο που βρίσκεται. Από τους δυνητικούς πελάτες, σε καμία περίπτωση αυτός που είχε προγραμματίσει να πάει, δεν επιθυμεί να  παρακολουθήσει την εκδήλωση από απόσταση.

Αντιθέτως, κάποιος που δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν ενδιαφέρεται να παρευρεθεί στην εκδήλωση ή όχι, βλέποντας τι γίνεται στον χώρο και πως διασκεδάζουν οι υπόλοιποι, εύκολα μπορεί να αλλάξει γνώμη και να έρθει. Extra Bonus : Ο ιδιοκτήτης λαμβάνει ένα ολοκληρωμένο υλικό το οποίο μπορεί να το εκμεταλλευτεί αργότερα για την προώθηση της επιχείρησής του αλλά και της εκδήλωσης που έγινε.

Μπορεί να θεωρηθεί ως το πιο δυνατό κομμάτι του live stream.  Ας πάρουμε, για παράδειγμα, ένα Πανελλήνιο Ιατρικό συνέδριο το οποίο γίνεται στην Αθήνα και διαρκεί 3 ημέρες. Στο συνέδριο θα παρευρεθούν ιδιαίτερες προσωπικότητες που θα μιλήσουν. Αφορά μια έκθεση καινοτόμων προϊόντων και εκδηλώσεις που απασχολούν όλους τους ιατρούς της συγκεκριμένης ειδικότητας. Ο ιατρός από την επαρχία, όμως,  πρέπει να προγραμματίσει τα ραντεβού του ώστε να μην προκύψει κάτι και χάσει το συνέδριο. Ο ιατρός πρέπει να φύγει από το σπίτι και την οικογένεια του, να πληρώσει βενζίνες, διόδια, διαμονή, φαγητό που συνεπάγονται υψηλό κόστος για να καταφέρει να παρευρεθεί στο συνέδριο.

Από την άλλη, κάποια εταιρεία χορηγός,  αναλαμβάνει το κόστος να καλύψει την διαμονή κάποιου συγκεκριμένου αριθμού συνέδρων. Εδώ, λοιπόν, έρχεται η λύση του live stream :  Η χορηγός εταιρεία αναλαμβάνει το κόστος της υπηρεσίας, που είναι υπο- πολλαπλάσιο της διαμονής και ο σύνεδρος παρακολουθεί όλες τις δραστηριότητες από το γραφείο του, με μηδενικό κόστος. Παράλληλα, μπορεί να συμμετέχει διαδραστικά σε παρουσιάσεις, κάνοντας ερωτήσεις και κερδίζοντας ποικίλες γνώσεις.

gamoi
gamoi

Όλοι ξέρουμε τουλάχιστον από ένα ζευγάρι που παντρεύτηκε, χωρίς να έχει κοντά του κάποιους στενούς φίλους ή κάποιους συγγενείς. Είτε γιατί η απόσταση ήταν πολύ μεγάλη, είτε γιατί το κόστος μεταφορικών και διαμονής ήταν αρκετά υψηλό, είτε γιατί κάποια άλλη υποχρέωση δεν τους επέτρεψε να παρευρεθούν στο γάμο. Ύστερα από 6+ μήνες μπορούν να δουν το dvd του γάμου. Θα μπορούσαν, ωστόσο, να δουν τον γάμο ζωντανά παρακολουθώντας ολόκληρα πλάνα και όχι τα επιλεγμένα που βρίσκονται στο dvd.  3 – 4 κάμερες, με γερανό (jib) και ζωντανή σκηνοθεσία.

Γάμος στην Ελλάδα και συγγενείς στην Αυστραλία. Τι πιο εύκολο από το να δουν τον γάμο στον υπολογιστή τους, να σχολιάζουν, να στέλνουν ευχές και συγχαρητήρια. Μόνο από τις φωτογραφίες θα λείπουν. Όλα αυτά με απόλυτη ασφάλεια και εχεμύθεια αφού για να δει κάποιος την εκδήλωση πρέπει να έχει πρόσβαση στην ειδικά σχεδιασμένη σελίδα για τον γάμο, με κωδικό.

Ερασιτεχνικό πρωτάθλημα, αγώνες σκι, τένις, skate. Οτιδήποτε θα μπορούσε να κεντρίσει το ενδιαφέρον χορηγών, ανθρώπων που έχουν φύγει από τον τόπο τους και δεν μπορούν να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις αυτές αν και θα ήθελαν να το υποστηρίξουν, έστω και με το ελάχιστο εισιτήριο.  Μπορούν όμως να πληρώσουν το αντίτιμο online κόστος και να παρακολουθήσουν online την εκδήλωση. Υπάρχουν πάρα πολλά παραδείγματα, όπου η υπηρεσία ζωντανής μετάδοσης φέρνει μόνο θετικά αποτελέσματα και ουσιαστικά κέρδη σε αυτόν που επιλέγει να την κάνει.

Από το πιο περίπλοκο σενάριο, έως το πιο απλό. Σκοπός του live streaming είναι η προβολή της εκδήλωσης σε κόσμο που δεν έχει την δυνατότητα να παρευρεθεί. Αφορά τα άτομα που δεν θα έρχονταν έτσι και αλλιώς. Ο σκοπός μας είναι να παρακολουθήσει την εκδήλωση ή ακόμη και να τον πείσει να έρθει ακόμη και την τελευταία στιγμή.

athlitikes

Πλεονεκτηματα

Μερικά από τα πλεονεκτήματα που έχουμε πάντα στο τέλος της εκδήλωσης:

pleonektimata-upireseis

-Μονταρισμένο υλικό από πολλές κάμερες για προώθηση της εταιρείας/σωματείου μας.

Επιπλέον κοινό που παρακολούθησε την εκδήλωση.

Δείχνουμε στους συνεργάτες μας στο εξωτερικό τι συμβαίνει στις εκδηλώσεις μας

Οικονομία στα έξοδα που κάναμε για την προβολή της εκδήλωσης

Χρήση καινοτόμου υπηρεσίας που η ζήτησή της συνεχώς αυξάνεται.

Ρωτήστε μας για λεπτομέρειες και προτάσεις.