Ο κόσμος σήμερα προκειμένου να διαδώσει την εκδήλωσή του στρέφεται γύρω από την ζωντανή μετάδοση με κάθε μέσο. Πραγματικά κάτι τέτοιο δεν αποτελεί έκπληξη.

Eίτε το έχεις δοκιμάσει είτε όχι, σίγουρα η ζωντανή μετάδοση δεν είναι κάτι που θα έπρεπε να σε φοβίζει. Αν κάτι θα έπρεπε να σε ανησυχεί είναι η ποιότητα που μεταδίδεις ένα γεγονός. Εκεί κρύβεται και το κλειδί της εμπιστοσύνης, όχι μόνο από την δική σου πλευρά αλλά και από την πλευρά των θεατών σου.

Κινητό & Τρίποδο

Πολλές φορές ακούμε  ότι ένα κινητό και ίσως και ένα τρίποδο για να είναι σταθερή η εικόνα αρκούν… Και όμως όχι. Ένα σταθερό τρίποδο δεν θα λειτουργήσει αν χρειαστεί να μετακινήσετε την κάμερά σας πολύ για να δείξετε το περιβάλλον σας. Η ποιότητα μετάδοσης μέσω κινητού τηλεφώνου δεν θα μεταδώσει το γεγονός στην άριστη ποιότητα εικόνας αλλά και ήχου. Όσο τελευταίας τεχνολογίας και αν είναι ένα smartphone σίγουρα το αποτέλεσμα δεν μπορεί να είναι ίδιο από μια HD camera.


Φωτισμός

Ο φωτισμός επηρεάζει σημαντικά την ποιότητα των βίντεό σας. Εάν το βίντεό σας είναι πολύ σκοτεινό ή πολύ φωτεινό, φαίνεται ερασιτεχνικό. Επηρεάζει σημαντικά την εικόνα όχι μόνο του περιβάλλοντος αλλά και του ατόμου που βρίσκεται μπροστά από την κάμερα, Για παράδειγμα, προσθέτει μαύρους κύκλους γύρω από τα μάτια σας ή κάνει τη μύτη σας δύο φορές μεγαλύτερη με σκιές.

Έτσι, αν ξοδεύετε πολύ χρόνο μιλώντας μπροστά από μια φωτογραφική μηχανή ο καλός φωτισμός είναι απαραίτητος. Θα βελτιώσει αμέσως την εικόνα σας και τα βίντεό σας θα φαίνονται καλύτερα.

Εξωτερικό μικρόφωνο vs κονσόλα ήχου
Η καλή ποιότητα ήχου αποτελεί σημαντικό ζήτημα κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής εκπομπής. Αν και το ιδανικό είναι η ζωντανή μετάδοση να γίνεται σε ήσυχους χώρους, σχεδόν ποτέ αυτό δεν είναι εφικτό καθώς όταν καταγράφετε μια ομιλία σε έναν ανοιχτό χώρο και με κόσμο αυτό είναι σχεδόν αδύνατο. Άρα και πάλι η μετάδοση ενός γεγονότος μέσω μιας κοινής συσκευής δεν μπορεί να είναι παρά μόνο ερασιτεχνική.

Απομακρυσμένη σύνδεση Bluetooth (Remote Bluetooth)
Τρέχοντας από και προς το τηλέφωνό σας προκειμένου να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε μια εκπομπή δεν ακούγεται ελκυστικό. Οπότε το να κρατάτε το τηλέφωνό σας δεν είναι επιλογή.

Ταχύτητα
Μισθωμένη γραμμή, δορυφορικό internet, απέναντι σε μια μέση adsl γραμμή ή ένα 3G δίκτυο

Μίξη εικόνας

(Πολυκάμερο, συγχρονισμένη προβολή διαφανειών, απέναντι σε μονο-κάμερο)

Η ζωντανή μετάδοση δεν πρέπει να σας φοβίζει. Εάν η ζωντανή μετάδοση αποτελεί πλέον για εσάς μέρος της δουλειάς σας, κάντε σήμερα το επόμενο βήμα και επενδύστε καλύτερα σε έμπειρους επαγγελματίες με έναν αξιόπιστο εξοπλισμό που θα κάνουν την ζωντανή ροή σας άκρως επαγγελματική. Τα βίντεο σας αμέσως θα αποκτήσουν άλλο κύρος επηρεάζοντας έτσι την τοποθέτησή σας στην αγορά.